Hvad er valgfag i filmkundskab?

Valgfag i Filmkundskab spænder bredt fra analyse til praktisk produktion, og det kan være en udfordring at komme omkring alle aspekter af faget i løbet af valgfagsforløbet. Undervisningsministeriet skriver i deres vejledning til faget:

Eleverne skal i filmkundskab opnå viden om filmiske virkemidler, og de skal lære at anvende virkemidlerne til at producere film med et varieret og personligt udtryk.

“Eleverne skal opnå kompetencer til at skabe personlige og varierede filmfortællinger og til at kommunikere et indhold og et budskab gennem filmmediet.

Eleverne skal i filmkundskab opleve en bred vifte af film og filmiske udtryk spændende fra centrale klassiske filmværker til helt tidsaktuelle filmiske udtryk som fx reklamefilm, korte film på sociale medier og viral markedsføring, der låner filmmediets udtryk.

“Faget har desuden fokus på, hvordan film og levende billeder indgår i samspil med andre medieudtryk på forskellige medieplatforme.”

(fra UVMs vejledning for valgfaget filmkundskab)


Der skal altså arbejdes både praktisk og analytisk med filmmediet, og der skal også arbejdes med flere forskellige genrer, fagligheder og medietyper inden for filmen.

Med Valgfagfilmkundskab har vi skabt et gratis site, der giver inspiration til undervisningsindhold i faget. Den samlede pakke består af flere filmfaglige forløb, og ved at gennemføre alle forløb og supplere med spillefilmseksemplerne er der materiale til mere end de anbefalede 80 lektioner og alle mål opfyldes.

Forløbet består af materialer og aktiviteter fra henholdsvis SmåP, Filmlinjen og Filmcentralen.